Om att jobba på hostel

04.11.2018 kl. 12:06

 

det är min tredje dag i bergen och mitt paraply går sönder i vinden på väg till busshållplatsen. varenda morgon öppnar jag gardinerna i mitt rum och står vid fönstret och betraktar utsikten över staden, som breder ut sig tvåhundra meter nedanför, bland havet och bergen. varenda morgon är jag tacksam över att få vara här, trots att det aldrig slutar regna.

 

jag äter frukost med samma utsikt, tillsammans med olika människor, ibland har vi långa samtal, ibland är de bakfulla och svarar knappt på frågor. jag och madalena som också jobbar på hostellet serverar te och kaffe och kakor åt gästerna varenda kväll. hostellet har inte särskilt många gäster nu under hösten, så oftast är det bara utbytesstudenterna som fått hyra rum här som dyker upp och dricker cappuccino och äter alla pepparkakor.

 

jag sitter uppkrupen i ett av fönstren på biblioteket och skriver, innan jag möter upp de andra från hostellet för att gå på konstutställning. kön utanför museet sträcker sig runt hela kvarteret, alla i regnkappor och med paraplyer i händerna. jag blir drypande blöt i min leopardkappa, men har redan accepterat att den inte kommer hinna torka under hela tiden som jag kommer vara här.

 

det ordnas middag på hostellet och vi får över hundra filippinska gäster i halloweenkostymer, nån känd filippinsk kock lagar maten och nån annan känd filippinsk skådespelare tar foton med alla. vi blir bjudna på deras efterrättsbuffé med massvis av olika tårtor och äter i köket medan nån politiker från bergen håller tal och det delas ut presenter till höger och vänster. gästerna fortsätter natten med karaoke och dansar till låtar från åttiotalet i matsalen medan jag, madalena och studenterna dricker te och spelar kortspel och sen somnar jag till utsikten över staden som glittrar av alla ljus i mörkret.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Så roligt att träffas Déa i samband med bokmässan! Lycka till med skrivandet, ser framemot att läsa dig i framtiden
Vanessa07.11.18 kl. 21:49
<3
12.11.18 14:47

 

 

 

 

 

22 år nånstans i världen