Om att debutera

14.09.2018 kl. 00:47

 

 

jag har alltid drömt om att bli författare, men efter att ha gett ut min första bok har jag insett att jag egentligen alltid bara drömt om att kunna ägna all min tid åt att skriva. jag vill existera i ett vakuum, där jag inte behöver tänka på försäljningssiffror och ännu värre: att människor kan läsa mina böcker och tycka saker om dem. jag vill avaktivera alla mina sociala medier och dra ut i naturen i stället för att räkna likes och kommentarer.

 

"she's an author", säger en av mina vänner. "her first book is out today, so i guess this is the celebration."

 

vi äter ost och dricker rött vin och tar hans bil ut till skanör mitt i natten. han parkerar så nära havet som han kan, men det är fortfarande en kilometer att promenera i beckmörkret som fallit över skåne. jag skiner upp stigen framför oss med ficklampan på min mobil medan skuggorna leker runt oss.

 

"i've never seen this many stars in europe before", säger han.

 

jag lägger mig ner i sanden bredvid havet och blickar upp mot himlen medan vinden dånar runt oss. jag önskar jag kände mig mer närvarande, att jag kände mig som att jag låg mitt i universum, men jag känner mig bara distanserad. jag kan uppfatta att det är så vackert att det borde stjäla min andan, att det här, om nåt, är romanmaterial, men jag kan inte känna det, inte på riktigt.

 

"so who are you?" frågar nån.

 

"i'm a writer."

 

"what do you write?"

 

"novels."

 

"anything published?"

 

"yes", svarar jag, för första gången nånsin.

 

jag har drömt om det här hela mitt liv, men jag vet inte hur jag ska hantera att det händer, jag gråter över att mitt vackraste palettblad vissnar för att jag inte vattnat det tillräckligt i stället, jag gråter över att nån i paradise hotel har känslor för nån annan som inte vill ligga med honom, jag gråter medan jag bakar chocolate chip cookies och ingen slickar mina tårar från mina kinder.

 

"jag är rädd för att jag aldrig kommer skriva nåt igen", säger jag.

 

"tycker du ens om att skriva, längre?"

 

"nej, jag gör ju inte det", säger jag,

 

men önskar bara att jag skulle hitta tillbaka till orden, hitta tillbaka till varför jag började skriva, och glömma allt annat än att det kanske finns nån som behöver den här boken, som jag behövt så många andra böcker, och fuck försäljningssiffror och fuck ångest över literär kvalitet, om den här boken bara får nån att känna sig mindre ensam så är det värt allt.

 

 

Hoppas ni vill läsa, den finns att beställa t.ex. här <3 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

 

22 år nånstans i världen