Late-night ramblings

 

 

jag träffar anton för första gången på några månader. vi dricker öl som vanliga människor gör och ingenting har nånsin känns så avlägset som att det här är en människa som jag sov tillsammans med varenda natt och lovade att älska tills döden skiljer oss åt. vi köper mat från burger king som jag inte äter och tar ett tåg fram och tillbaka till trelleborg och pratar om oviktiga saker. allt gör ont men jag gråter inte förrän vi säger hejdå, samtidigt som jag vet att jag överlever och tror att jag är redo för resten av det här livet nu.

 

efteråt möter josie upp mig utanför ett coop för att dricka öl i nån främlings studentlägenhet där vi stannar i ett par timmar innan vi springer till bussen. vi sätter oss längst bak som om vi var på skolresa och skickar min oätna vegetariska burgare fram och tillbaka mellan oss, hittar på olika sätt att uttala jalapeño på och ropar åt alla de andra passagerarna att vi älskar dem och de får smaka om de vill också. när bussen väl är framme i dalby har det börjat snöa och vi går hem mot huset arm i arm och pratar om vilka människor vi vill vara och vilka människor vi vill ha i våra liv. "you should have messaged me when you were in trelleborg!" säger hon när jag berättar om min kväll. "that's where you take the ferry to germany from! we could have gone to berlin!"

 

och jag tänker att: så länge jag har vänner som blir ledsna för att jag inte tar alla möjligheter att åka på spontanresor tillsammans med dem och kastar av sig sin jacka för att lägga sig i snön så fort jag säger att vi borde göra snöänglar och talar om för mig att de älskar mig varenda kväll innan vi säger god natt, så kommer allt annat bli okej.

 

Publicerad igår kl. 02:55

The birthday

 

 

Jag har haft så mycket ångest för den här födelsedagen att jag inte velat fira den överhuvudtaget, men efter pizza och några för många glas whisky igår kväll överraskade mina roomies mig med tårta och presenter och massa kramar ...

 

 

... och sen fick de mig att skratta så jag grät i typ en halvtimme åt the stupidest shit och massa inside jokes.

 

 

Idag steg jag och Isobel och Mathilde upp t-i-d-i-g-t för att ta bussen in till Malmö för att äta frukost medan Joseba låg hemma med magsjuka <//3

 

 

Mathilde har blivit the heartbreaker of the house och fått en lång rad beundrare som frågar henne om biologi och ger henne franska ostar. 

 

 

Efter frukosten drog vi vidare till Hillsong för att gå på deras julshow tillsammans med ett par andra bekanta. Varken jag eller Mathilde är kristna men fika, julmusik och friendly faces är alltid en bra kombination så vi hade kul ändå.

 

 

Sen gav jag Isobel och Mathilde en mycket professionell guided tour of Malmö medan Isobel lärde oss ballet dance moves. Grattis till alla på Värnhem som fick se oss öva på dem. #onceinalifetimeopportunity

 

 

Isobel: "Do you have a name for this picture?" Jag: "Must-see sights in Malmö part 345."

 

Nu ska jag krypa ihop i min säng och titta på Nobelprisgalan tillsammans med Joseba och hoppas jag inte också blir sjuk, fingers crossed. Hoppas er dag varit fin så hörs vi i ett annat inlägg <3

 

 

Publicerad 10.12.2017 kl. 21:19

22

 

 

Imorgon fyller jag 22 år och the question is: har jag blivit older and wiser?

 

Det har varit ett långt år som jag minns som ett enda långt känslomässigt kaos, jag har varit madly in love, jag har varit brokenhearted och jag har varit fucking oövervinnerlig, men framför allt har jag lärt känna massa nya människor och haft så jäkla k-u-l.

 

Here's to hoping att livet fortsätter med äventyr på McDonald's och tunnelbanan i Oslo, sex på museer, road trips och utforskande av övergivna byggnader, att skrika med i musiken på dagsfestivaler med indieband, varma dagar med pasta vid italienska sjöar, att spela schack och kedjeröka i främlingars lägenheter, galna och dimmiga nätter i Berlin när ingen slutar dansa förrän solen gått upp och framför allt många, många fler fredagskvällar med favoritmänniskor, dyr whisky och konversationer som aldrig tar slut.

 

I så fall kan jag faktiskt inte vänta på vad som händer härnäst.

 

Publicerad 09.12.2017 kl. 15:25

Årets första snö, work day och Christmas fika

 

 

Hej darlings!! Imorse vaknade jag upp till vad som kallas ""snö"" i Skåne så drog ut på en promenad för att carpa.

 

 

Fåret som jag blivit vän med känner numera igen mig och kommer springande så fort jag ställer mig vid staketet <3

 

 

Sjön ute i skogarna hade frusit till is, skulle dock inte rekommendera att varken promenera eller köra bil på den, men man gör som man vill om man tycker om att leva farligt.

 

 

Sen var det dags för work day vilket innebar att Isobel och Mathilde fortsatte måla fönster ...

 

 

... medan Luis och Joost byggde möbler ...

 

 

... och jag och Josie målade dörrar och hade the time of our lives.

 

 

Sen åt vi middag tillsammans medan vi lyssnade på julmusik som vi gjort 24 timmar om dygnet sen det blev december. Alltså vet jag sagt det förut men fyfaan vilken dröm att få bo med dessa.

 

 

Bytte om till ~*party wear*~ för att bli redo för vår Christmas fika och var så klart tvungen att ta selfies för att föreviga the look. Köpte den här klänningen för att ha den förra nyår men sen slutade det med att jag och Anton drev runt i främmande kvarter i Oslo på jakt efter nån fest som vi aldrig hittade till så det här var faktiskt första gången den nånsin kom till användning.

 

 

Vi planerade att öva in the Mean Girls dance till Jingle Bell Rock för våra gäster men hade inte tid mellan allt jobb så istället ska vi underhålla dem med kortspel. Aldrig spelat så mycket kortspel som sen jag flyttade hit.

 

 

Ta hand om er hör ni. Bygg några snögubbar åt mig om ni bor tillräckligt långt upp i norr för att få snö på riktigt. 

Publicerad 02.12.2017 kl. 20:44

November: the recap

 

 

Jag minns november som att jag konstant varit förvånad över hur bra jag mått. Hängt med vänner varenda dag och lärt känna en handfull nya fantastiska människor. Hade en liten livskris och funderade på att flytta till Berlin men kom fram till att jag ska ge uni en riktig chans och sen dess har jag pluggat ca hela resten av tiden alltså j-ä-v-l-a-r vilka programmeringsskills jag kommer få om jag fortsätter så här. Och varenda fredagskväll har jag blivit full på dyr whisky tillsammans med mina roomies. Är det inte life goals ändå att inte vilja gå ut för att man redan har ca alla som man vill hamna på efterfester med hemma hos sig? Kort svar: ja. Långt svar: ja.

 

 

Gått på långpromenader om morgnarna, blivit vän med livs levande får och ...

 

 

... ätit frukost i skogen. Alltså!! Får man ens leva ett så harmoniskt liv. Är det tillåtet.

 

 

Crashat / blivit medlem i Emmas bokklubb. Älskar bokklubbar. Eller kanske konceptet träffas för att ""prata bok"" och prata strunt i flera timmar i stället. Ska bli så kul att lära känna dessa tjejer bättre. (Ps. bild skamlöst lånad från Sigrids blogg om ni tycker kvaliteten såg bättre ut än kvaliteten oftast är på mina bilder. Ds.)

 

 

Har inte redigerat jättemycket roman alls men efter den här veckan med tenta och inlämning kommer skolan vara lugnare resten av terminen så då ska jag ta tag i det för att bli klar innan jul dvs min final deadline.

 

 

Förlåt för att jag kept you hanging men här är finally tatuering numero 2 i all sin glory. Tyckte så mycket om konstnären, det visade sig att hon hade en nästan likadan tatuering, och sen pratade vi om konst och klyschor och universum och magin i tatueringar i ett par timmar medan hon gjorde den här. Glad över att få ha den på insidan av min arm resten av livet. 

 

 

När jag haft nån timme över mellan plugg och middagar med vänner men inte tillräckligt mycket tid för att åka hem till Dalby så har jag hängt i Botaniska. Hands down en av mina favvosaker med Lund att hänga i växthusen när det är så här kallt utomhus. Det och att dricka öl på Smålands. Annars: ovärd stad att bo i om man inte älskar att bli full och dansa till samma fyra låtar om och om igen på olika nationer. Varsågod för gratis guide till Lund :-)) You can always count on me for delivering quality material :-))

 

 

Publicerad 29.11.2017 kl. 11:09

Ultimata goals: vara lycklig måndagsmorgnar i november

 

 

God morgon!! Jag saknar uppenbarligen den här bloggen för mkt för att hålla mig borta från den. Jag vet fortfarande inte exakt vad jag vill ha den till, dela med mig av min vardag eller konstprojekt som jag sysslar med eller texter av olika slag eller bara selfies och fler selfies, men jag tänker att jag kommer på det nån gång och tills vidare får det vara en virtuell dagbok. Idag har jag möblerat om för att få utsikt över skånska slätter medan jag skriver och plats för en tiny ateljé i mitt andra rum, ska bara köpa ett staffli ännu. Svär konsten är det som håller mig över ytan just nu. Konsten och häng med vänner och tanken på all öl som vi ska dricka i parker när det blir vår.

 

Andra planer för den här veckan: tatuera mig. Längtar så efter att få se konstnärens skisser på det som jag har in mind. 

Publicerad 13.11.2017 kl. 12:19

Det er for vildt

 

 

jag och josie dricker whisky sours och pratar om platser vi kunde åka till. vi började med berlin och fortsatte med stockholm, men bor man i skåne och vill åka på äventyr hamnar man sist och slutligen alltid i samma stad: köpenhamn.

 

 

isobel och joost gör oss sällskap och vi lagar matlåda att ta med, pastasallad och bananbröd, och äter på en bänk i turistigaste delen av köpenhamn där alla förbipasserande kastar blickar åt vårt håll. vi ler och vinkar åt dem medan vi skär upp mer ost åt oss.

 

 

vi promenerar vidare mot christianshavn. jag lär josie svenska och hon upprepar "mycket bra" och "inte mycket bra" om allt. "if we see coffee, we get coffee", säger isobel och sen roar vi oss med att fylla i olika substitut för kaffe.

 

 

det er for vildt.

 

 

vi hittar önsketräd och promenerar runt bland dem och läser lapparna i en timme. jag gråter över hur fint och sorgligt det är och skriver en egen lapp men önskningar går ju aldrig i uppfyllelse om man berättar om dem.

 

 

bra önskan.

 

 

vi hittar ett torn som man kan bestiga och medan isobel och joost sätter sig på ett café i närheten söker jag och josie oss upp för de två miljarder trappstegen. "i'm scared of heights", upprepar hon men vi klättrar allra, allra högst upp och high fivar över att vi klarade det. vi diskuterar parallella universum hela vägen ner och när isobel och joost frågar oss om hur det var svarar josie "twisted" och jag "a mind-opening experience".

 

 

för ett år sen skrev jag i min dagbok: "det har varit en så väldigt, väldigt lång höst och jag är så väldigt, väldigt glad att den är över". i köpenhamn har jag samma känsla och vintern känns mjuk och full av förväntan där den breder ut sig framför mig.

 

Publicerad 05.11.2017 kl. 08:31

Konst och dagens ungdomar och deras mobiler

 

 

Yo! Jag har bestämt mig för att jag fått nog av Sverige så har hoppat av min utbildning för att flytta till Danmark och bli konstnär på heltid ..... nä skoja men idag hoppade jag och min pappa på tåget till Humlebæk för att titta på konst, så nu ska ni få tillräckligt många bilder för att väga upp för senaste halvåret utan bilder.

 

 

Havet!! Saknat dig!! Sånt drömmigt ställe att ha konstmuseum på, fattar inte att jag bott i Skåne i två och ett halvt år utan att åka ut hit förut.

 

 

Det var sista dagen av Marina Abramovićs utställning och ö-v-e-r-f-u-l-l-t av folk överallt. Tyckte mest om hennes old stuff som t.ex. detta.

 

 

Bra rum!! 10/10 would recommend.

 

 

Också bra rum för att ta selfies som får en att se ut som en 13-åring som nyss upptäckt Photoshop.

 

 

Som alla vet så är jag en sucker för konstiga artsy filmer så älskade så klart denna som handlade om "a group of digital beings—render ghosts, spam bots, holograms—as they search for meaning".

 

 

Sen var det lunchdags dvs my favourite time of the day dvs alla stunder som involverar mat.

 

 

Ska lätt åka hit på sommaren nån gång så man kan hänga i skulpturparken utomhus utan att frysa ihjäl.

 

 

Pls använd denna som bild för nyhetsartikel om dagens ungdomar som bara tittar på sina telefoner fast de är på konstmuseum i världsklass!!

 

 

Jaja anyway sen tog vi tåget tillbaka in till Köpenhamn för att driva runt mellan olika barer på Nørrebro ...

 

 

... och drack irish coffee och gin och tonics tills det blev mörkt. Bra dag. Bra helg. Nu ska jag läsa John Green's nya tills jag somnar så hörs vi en annan dag. Hoppas livet tar hand om er och ni får mkt kærlighed och kramar <3

 

Publicerad 22.10.2017 kl. 22:14

Work work work work work

 

 

Igår satt jag och skrev tills jag blev för rastlös och drog ut på promenad, lyssnade på min allra bästa musik och hamnade här av misstag. Har inte varit i en skog sen jag flyttade till Skåne så fatta lyxen att plötsligt ha detta 20 minuter bort??

 

 

Satt här och mediterade och lyssnade på skogen ett tag, så där som man gör.

 

 

Hittade en massa får på hemvägen och kände bara att hej Dalby jag stannar här 4ever, flyttar aldrig härifrån igen. Sen hade vi middag i kollektivet och det är så himla fint hur vi gått från att småprata stelt till att skratta åt allt, spelar liksom ingen roll vad folk säger längre utan vi bryter konstant ihop av skratt oavsett.

 

 

Min plan för idag var att stiga upp vid halv 7 för att get some writing done men i stället somnade jag runt 6 och blev väckt vid 10 av att Isobel knackade på min dörr för att det var dags för work day i huset. Jag höll en cooking show för Isobel och Mathilde medan de målade fönstret och skvallrade lite grann med Josie om senaste veckan.

 

 

Joost, Josie och Luis var mkt taggade medan jag tog på mig den viktiga rollen att brygga kaffe till alla. Nu som då dök Josie upp i fönstret med insekter från trädgården i sina händer för att skrämma mig och ropade "love you" åt mig efter att jag skrikit klart. 

 

 

Alla var 100% fokuserade på att rensa bort ogräs medan jag och Isobel kämpade hårt med att klippa tygbitar att täcka jorden med. Det är svårare än man kan tro det här med att använda saxar hör ni.

 

 

Sen blev alla trötta efter att ha dansat till Uptown Funk så vi tog lunch. Joost underhöll oss med dåliga memes och vi drog lika dåliga skämt om "spices and stuff" för fjärde dagen i rad utan att kunna sluta skratta. De som vet de vet. Inga kommentarer. Fyfan vad jag mår bra här och fyfan vad jag älskar dessa alltså fyfaaan.

 

Publicerad 23.09.2017 kl. 14:53

Berlin

 

Jag hade ett par galna och fantastiska veckor i Berlin efter att jag och Anton gjorde slut, där jag träffade massor av nya människor, dansade på technoklubb tills klockan åtta varenda morgon, levde på nudlar med tofu för tre euro från sunkstället runt hörnet och mådde så jävla bra under omständigheterna.

 

Det här är mina dagboksinlägg från de veckorna.

 

 

07.08.17

jag och anton har gjort slut. jag känner mig ... okej? jag överlever. jag åker till berlin imorgon, ska bara tvätta lite kläder och köpa lite böcker först. jag vet inte om det är det jag behöver, men jag vet att jag inte kan sätta mitt liv på paus bara för att mitt hjärta är trasigt. jag måste ta hand om det istället.

 

 

10.08.17

träffar främlingar i hostelets bar, dricker öl, köper curry från ett hål i väggen runt gathörnet, drar vidare till ett brothel-turned-bar, nämner drunkenly för en tjej varför jag egentligen är i berlin, blir bjuden på drinkar av främmande snubbar, blir bjuden på diverse illegala substanser av främmande snubbar, driver runt i shady kvarter på jakt efter klubbar, tar en taxi nånstans, tar en taxi nån annanstans, hamnar på en technoklubb där folk kedjeröker weed överallt, dansar lite grann, blir bjuden på fler drinkar av främmande snubbar, blir bjuden på fler illegala substanser av främmande snubbar, får frågor om jag vill ta en taxi hem tillsammans med främmande snubbar, smiter iväg till undervåningen, blir hittad av en snubbe från hostelet som ger mig en handfull sedlar till en taxi hem, tar en taxi hem till hostelet ensam, inser att jag tappat bort nyckeln till mitt rum, blir bjuden att sova i ett annat rum av en tjej i korridoren, knackar på dörren tills en sömndrucken snubbe öppnar, somnar en sekund efter att ha satt huvudet på kudden

 

 

11.08.17

klockan sju om kvällarna samlas folk på hostelets uteservering för att dricka öl för 1€. jag har bestämt mig för att vara mitt mest sociala jag, glider in på en stol och hälsar på folk från gårdagsnatten, jag skrattar och flörtar och är med i alla konversationer runt bordet samtidigt. jag fastnar med en brittisk snubbe som är intressantaste personen på uteserveringen och vi pratar i timmar om saker som att hitta sin identitet, att gå vidare efter ett breakup och att ifrågasätta sina politiska åsikter. vid midnatt stänger hostelets bar och alla slår sig ner på trottoaren för att diskutera vart vi ska ta vidare, det slutar med att vi hamnar på en klubb några kvarter bort, jag och snubben glider ifrån varandra i folkmängden med jämna mellanrum men hittar alltid tillbaka till varandra efter några minuter, ropar "what's up" till varandra med töntiga accenter och bestämmer oss snart för att dra vidare till ett tystare ställe. på en bar runt hörnet pratar vi om spiritualitet, pedofili, teknologi, hur vi tror världen kommer se ut om tvåhundra år och berättar hemligheter för varandra. "i mean, who knows, we might spend the rest of the week hanging out together and become friends who meet up again after that, but right now, we're still strangers, so it's not like it really matters that you're the only person in the entire world who knows about this." nånting skiftar bakom mina revben, jag kommer aldrig bli kär i honom men det är första gången på väldigt länge som jag känner att jag kunde bli kär i nån annan. sen kan jag inte sova på resten av natten utan ligger vaken med en ångestklump i min bröstkorg för att jag tänker på att anton kommer bli kär i nån annan.

 

 

12.08.17

jag drar ihop ett gäng från hostelet för att gå på museum, äta falafel och hänga i berlins mest shady park. vi tappar bort oss i tunnelbanan och drar ut på technoklubb med en uteservering på en båt där vi dricker öl tills solen går upp. jag och en kanadensisk snubbe gör sällskap tillbaka till hostelet och slår oss ner på en bänk utanför där vi röker och pratar om livet tills vi blir för kissnödiga. jag somnar med en känsla av att allt kommer bli okej, eller kanske snarare: att allt redan är okej.

 

 

13.08.17

jag möter upp samma människor som jag hängde med igår för att äta middag på en vegansk vietnamesisk restaurang runt hörnet. vi sitter kvar långt efter att vi ätit upp, berättar historier, skrattar som om vi varit vänner i åratal och deppar över att vi skiljs åt imorgon. jag och james köper en flaska vin för två euro att dela på under kvällen och försöker komma fram till om vi ska göra några andra från hostelet sällskap till en sexklubb. jag: "i mean, i could always use it as inspiration for my next novel." james: "but you write young adult novels! you can't write about going to sex clubs in young adult novels!". vi bestämmer oss för att ses i baren efter varsin power nap och se vad som händer. det är berlin, trots allt, där varenda natt känns oändlig.

 

 

15.08.17

igår grät jag i flera timmar för att jag var så ledsen, men det fanns ett lugn i min bröstkorg, som i: jag kan vara ledsen utan att det förstör mig. sen rökte jag med två musiker/hippies från hong kong som är här på turné och blev så fucked up att vi inte kunde röra oss på flera timmar utan bara satt och spelade musik medan alla andra på hostelet festade i bakgrunden och jag kände: livet är fint ändå.

 

 

16.08.17

jag dricker kaffe och röker cigg i solskenet med 611 från hong kong i timmar, vi pratar om loss, grief, spiritual connections, att fly genom att resa, att hitta rätt i livet och universum, alla de bästa konversationerna jag har slutar alltid med att vi pratar om universum. hon säger att hon vet jag är nära platsen i mitt liv där jag behöver vara, att hon kan se mig tillräckligt klart för det, att det kommer, snart. jag fyller ett par sidor i hennes dagbok med sneda ord på svenska medan hennes vän jonathan slår sig ner tillsammans med oss. några av de andra från hostelet försöker övertala mig om att följa med dem på taco tuesday men jag svarar att vi får se. jag, 611 och jonathan söker oss till en tysk restaurang där vi äter spätzle och dricker apfelschorle. det påminner mig om mina somrar i tyskland när jag var barn. vi skålar för vilken peaceful dag det är och pratar om ateism och spiritualitet, sammanträffanden och att kommunicera med folk utan att använda ord. i görlitzer park lägger vi oss ner på en av gräsmattorna, röker, klappar främmande hundar och tittar på några som kastar en frisbee fram och tillbaka mellan sig. väl tillbaka vid hostelet ligger vi i sofforna och lyssnar på musik, spelar musik och umgås tyst med varandra innan vi söker oss till en vegansk vietnamesisk restaurang för att äta tom yum och pho soup. vi pratar om vilka vi var för två år sen, att ta hand om andra genom att ta hand om sig själv, att förstöra saker genom förväntningar, att släppa in andra människor i sitt liv och så småningom psykedelia och reinkarnation. jag har haft en stark känsla i min bröstkorg hela dagen av att jag träffat både 611 och jonathan i ett tidigare liv, men säger ingenting, tills jonathan säger att han är rätt säker på att vi träffats tidigare och 611 säger att hon vet att vi har. vi somnar framför inception tillsammans och jag skriver till alva att jag svär jag haft en av finaste dagarna i mitt liv.

 

 

17.08.17

jag känner mig rastlös, jag sa hejdå till 611 och jonathan och nånting i mig gick sönder, jag har sagt hejdå till så många människor senaste tiden, som en crash course i hur temporary allt är, jag tror inte det är meningen att jag ska vara i berlin längre men jag vet inte var jag ska vara, jag vill helst bara inte vara i mitt eget huvud. jag har hört samma konversationer om att komma in till klubbar och få tag på droger om och om igen, jag har druckit så mycket alkohol och rökt så många cigaretter att jag aldrig vill röra varkendera igen, jag känner mig som om nån gröpt ur alla mina inälvor och ersatt dem med grus.

 

 

19.08.17

jag tänker på vad jag vill ha av ett förhållande. jag tänker på misstag som jag inte kommer göra igen. jag tänker på hur jag säkert kommer göra dem ändå. jag åker buss genom danmark och tänker på förra gången jag var här, jag tänker på hur jag och anton samlade snäckor på stranden och han gav dem åt mig i en gammal konfektask som han hittade på en loppmarknad. jag tänker på hur jag kommer visa dem för mina barn och berätta om en människa jag älskade en gång och berätta om hur man överlever även om man förlorar nån som man trodde att man skulle ha för evigt. jag tänker på hur mycket jag lärt mig om mig själv, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att ta hand om mig själv, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att ta hand om andra, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att älska och bli älskad och jag tänker på hur fint det är att jag kommer vara bättre på allt det där nästa gång jag kommer bli kär. jag tror det kommer ta tid, jag tror inte universum låter en hitta soulmates så ofta, men jag vet att jag kommer vara redo för det då.

 

 

Publicerad 09.09.2017 kl. 10:51

Brb byter namn till livs levande reklam för Geneva

 

 

God morgon från min sista dag i ~*paradise*~. Har varit ute på äventyr i några timmar men passar på att vila lite från solen @ hostelet innan jag drar vidare.

 

 

Igår tog jag bussen till Botaniska Trädgården för att jag hört att den är nåt man måste se när man är i Geneva.

 

 

100% agree med det, alltså titta!

 

 

S/o till trapporna i växthusen så man kunde titta på allt från ovan.

 

 

Ett stycke japansk trädgård 4 you.

 


Sen tog jag bussen vidare till Plainpalais för att gå och titta på lite modern konst. Det var ok, inte bästa men inte sämsta museet jag varit på. Tyckte mest om några av rummen som var inredda som en artsy lägenhet.

 

 

Imorse skulle jag ta bussen till stranden men fastnade i en timlång konversation med en fransk kvinna (lätt att vara rolig på franska när man inte kan uttala ord ordentligt så folk skrattar åt en vad man än säger), råkade missa min busshållplats och hamnade literally mitt ute i ingenstans. 

 

 

Eftersom """Fêtes de Genève""" började idag var ca alla bussar inställda så fick öva mina franskaskills ännu mer genom att prata med massa busschaufförer men slutet gott allting gott till sist hittade jag tillbaka.

 

 

Gick förbi den här regnbågen mm sånt här finns i verkligheten!

 

 

Ok Geneva like du kan chilla lite med hur fint det är överallt!!

 

 

Jaja men nu ska jag gå en sista sväng förbi Lake Geneva, köpa lite chips och sen åka till flygplatsen. Fyfaan att få krama Anton igen för första gången på tre veckor fyfaan <3

Publicerad 03.08.2017 kl. 15:15

Fyrverkerier, uppstoppade djur och semesteridyll

 

 

Yo! Scrolla vidare om ni inte är redo för fler inlägg där jag romantiserar Geneva, för det är precis vad jag tänkte göra idag också. Vad jag inte kände till när jag åkte hit var att det tydligen var Schweiz nationaldag igår, så de skjöt fyrverkerier hela natten ute vid Lake Geneva. Dröm.

 

 

Imorse tog jag sovmorgon, åt orimliga mängder bärkvarg på hostelets frukost och hoppade sen på en spårvagn till stadens mest kända museum.

 

 

Är vanligtvis inget fan av naturhistoriska museer för att det känns som att har man sett ett så har man sett alla, men jag var på humör för museum och när det finns två museer med gratis inträde i en stad får man ta vad man får.

 

 

Blev definitivt inte besviken though! Aldrig varit på ett naturhistoriskt museum med så fina utställningar, relaterade med alla barn som pep av förtjusning medan de gick runt där.

 

 

Litet minus i kanten för att alla skyltar var på franska men nu pratar jag visserligen franska så ¯\_(ツ)_/¯

 

 

Fina lokaler också, för mörkt för att kunna ta bra fotografier med mobilkamera bara. Fick ju en systemkamera av Anton men har aldrig orkat köpa en laddare till den så ni får stå ut med den här kvaliteten tills vidare. #professionellbloggare #osv

 

 

Efter att ha sett tillräckligt mycket uppstoppade djur tog jag en annan spårvagn vidare till andra sidan sjön för att utnyttja gratis public transport ...

 

 

... och råkade hamna vid den här stranden, så där som man gör.

 

 

Var så klart tvungen att carpa the moment, badade och lade mig sen ner på bryggan för att sola lite grann.

 

 

Alltså kolla på färgen på vattnet! Ja man trivs det gör man.

 

Publicerad 02.08.2017 kl. 15:08

En update från The Future™

 

 

Hej från Geneva! På tågresan hit försvann mitt internet och jag fick meddelanden om att 1gb kostar 30€ för att Schweiz inte hör till EU så jag bara "ok fuck det" och tänkte det skulle bli en kul experience att resa utan internet.

 

 

Sen kom jag hit och det visade sig att den här staden är The Future™ med både gratis public transport och gratis wifi överallt, bless.

 

 

Insanely vackert är det också alltså :) ligger och bloggar med denna utsikt just nu :) medan folk skjuter fyrverkerier :)

 

 

Mitt hostel ligger ca fem minuter från Lake Geneva så har drivit runt här under kvällen, åt på ett McDonald's där de spelade julmusik i augusti (?) och ifrågasatte hur lagligt weed är i Schweiz efter att ha känt doften överallt.

 

 

Skojar inte när jag säger att allt här är så idylliskt att det känns som att det ska visa sig att det är början på en skräckfilm när som helst.

 

 

Mm åk till Schweiz antar jag är slutsatsen av det här inlägget. Preferably med tåg från Italien för det var, precis som alla sa åt mig innan, lätt finaste tågresan i mitt liv. Tror det ska bli kul att hänga här i ett par dagar, men känns mest som när man mellanlandar med ett flyg nånstans på väg hem. Kärlighet!!

 

Publicerad 01.08.2017 kl. 20:18

Karaoke, myggbett och Candy Crush

 

 

Hej från min sista morgon i Italien! Om tre timmar sitter jag på tåget till Schweiz. Vet inte vad som finns där förutom, typ, choklad och fin natur, men det blir säkert bra. Så bittersweet att lämna hostelet här, bara, har bott här så länge nu att alla som jobbar här hälsar på mig med namn och det känns som hemma när jag äter deras cookies i köket sent om nätterna.

 

 

Häromnatten var det karaoke på hostelets uteservering i ösregn, åska och blixtar, men alla var fulla och dedikerade till karaoken och skrek med i italienska låtar som ingen kunde texterna till. Sen övertalade vi dem om att spela Uptown Funk och startade dansgolv på trottoaren. Det var fint. 

 

 

Oklart vad jag ens gjort om dagarna, typ legat i min säng och spelat Candy Crush, shoutout till tjej som uppenbarligen vet hur man carpar.

 

 

Har träffat absurt många holländare också, satt literally i köket med typ tio andra personer igår kväll och insåg att enda orsaken till att alla pratade engelska var att jag inte förstod holländska.

 

 

Sen drog några av oss ut på äventyr till detta ställe som hade varit magiskt om det inte var för alla myggor. Satte oss på en uteservering men var tvungna att flytta in efter typ två minuter för att vi redan hade hunnit få benen fulla med myggbett. Bra instagrammaterial i alla fall! // lol har inte ens instagram.

 

 

Några timmar och några drinkar senare höll vi alla på att somna och var så där typiskt sociala för tjugohundratalet på tunnelbanan hem. 

 

 

Milan! You've been good to me. Ser framemot nästa gång vi ses <3

Publicerad 01.08.2017 kl. 09:58

Sightseeing och late-night skype sessions

 

 

Hej på er! Dagarna i Italien har blivit mer och mer till vardag, jag dricker vin, redigerar roman, hänger med främlingar och driver runt på äventyr. Åker vidare till Geneva nästa vecka för att hänga där i ett par dagar innan jag åker hem för att flytta in i ett kollektiv utanför Lund. Keep your fingers crossed för att jag kommer trivas.

 

 

Igår kväll drack jag öl tillsammans med ett gäng innan jag smet iväg för att att skypa med denna från en toalett på hostelet. Jag: "Jag känner mig som 100% sunk just nu." Anton: "Nej, du är fin ... fast ja, 100% sunk."

 

 

Sov ca tre timmar innan nån i hostelrummet steg upp och förde massa oväsen, men oh well, sånt hör till  ¯\_(ツ)_/¯. Drack tillräckligt mycket kaffe för att vakna med Julia och Shawna som jag träffade igår innan vi drog ut på en walking tour som ordnades i staden.

 

 

Vi gick bland annat till denna kyrka obs att alla dödskallar är äkta.

 

 

#cultural #sightseeing #tourist

 

 

Follow me for more quality material dvs inlägg som jag skriver på 5 minuter från min hostelsäng, men nu vet ni i alla fall vad jag har been up to, så ni kan gå vidare med era liv utan att behöva fundera över det. Hoppas ni har en kul kväll, det tänker jag ha <3

Publicerad 29.07.2017 kl. 16:50

 

 

 

 

 

22 år i Skåne

just your average framtida

nobelpristagare i litteratur