Work work work work work

 

 

Igår satt jag och skrev tills jag blev för rastlös och drog ut på promenad, lyssnade på min allra bästa musik och hamnade här av misstag. Har inte varit i en skog sen jag flyttade till Skåne så fatta lyxen att plötsligt ha detta 20 minuter bort??

 

 

Satt här och mediterade och lyssnade på skogen ett tag, så där som man gör.

 

 

Hittade en massa får på hemvägen och kände bara att hej Dalby jag stannar här 4ever, flyttar aldrig härifrån igen. Sen hade vi middag i kollektivet och det är så himla fint hur vi gått från att småprata stelt till att skratta åt allt, spelar liksom ingen roll vad folk säger längre utan vi bryter konstant ihop av skratt oavsett.

 

 

Min plan för idag var att stiga upp vid halv 7 för att get some writing done men i stället somnade jag runt 6 och blev väckt vid 10 av att Isobel knackade på min dörr för att det var dags för work day i huset. Jag höll en cooking show för Isobel och Mathilde medan de målade fönstret och skvallrade lite grann med Josie om senaste veckan.

 

 

Joost, Josie och Luis var mkt taggade medan jag tog på mig den viktiga rollen att brygga kaffe till alla. Nu som då dök Josie upp i fönstret med insekter från trädgården i sina händer för att skrämma mig och ropade "love you" åt mig efter att jag skrikit klart. 

 

 

Alla var 100% fokuserade på att rensa bort ogräs medan jag och Isobel kämpade hårt med att klippa tygbitar att täcka jorden med. Det är svårare än man kan tro det här med att använda saxar hör ni.

 

 

Sen blev alla trötta efter att ha dansat till Uptown Funk så vi tog lunch. Joost underhöll oss med dåliga memes och vi drog lika dåliga skämt om "spices and stuff" för fjärde dagen i rad utan att kunna sluta skratta. De som vet de vet. Inga kommentarer. Fyfan vad jag mår bra här och fyfan vad jag älskar dessa alltså fyfaaan.

 

Publicerad 23.09.2017 kl. 14:53

"Jag ska lätt låtsas att jag tror på the flat earth conspiracy på nästa fest jag går på."

 

 

Svär man aldrig är så oövervinnerlig som när man överlevt ett krossat hjärta, livet känns liksom som att konstant vara på nöjesfält just nu? som att jag konstant faller från tusen meters höjd fast på ett kul sätt? Igår hängde jag och Alex på Smålands där vårt bord fylldes på med främlingar och vänner till vänner under kvällen, innan Ebba också dök upp som en kul överraskning. Sen ägde vi världens oklaraste dansgolv till dåligt mixad techno och Lady Gaga och jag blev övertalad om att följa med på rave i Malmö nån helg. Idag hängde jag på ~*kaffedejt*~ på en supermysig uteservering och pratade om livet i några timmar innan jag drog iväg på fika nr. 2 med några från studentteatern som jag ska fixa rekvisita för i höst. Är sämst på att fota bara? Ska skärpa mig? ehh lovar ingenting. Nu ska jag sova i 10.000 år innan jag ska på fest @ Hallands imorgon. Trivs så bra i denna bubbla av studentliv nu när jag börjar lära känna folk överallt, kommer bli en sån där sorglig person som fortfarande jobbar för nation flera år efter att jag har graduated. Äh!! Nädå. Eller?

Publicerad 21.09.2017 kl. 22:53

"Jag kan springa in i köket och ropa 'jag är så stressad!!' ibland och springa ut igen."

 

 

God morgon! Hoppas livet is treating you well. Jag vaknade långt innan solen gick upp, bryggde te, tände ljus i hela mitt rum och har suttit och skrivit sen dess. Känner mig massa peaceful. Och har fått några bra sidor skrivna! Och haft så där kul att jag minns varför jag älskar att skriva mest av allt! Tänker fortsätta resten av dagen på samma sätt tills ikväll när jag och Alex ska ~*ut*~. Ser redan framemot den där ölen alltså. Jaja det var den här updaten, det finns ju en gräns för hur roligt man ska få ha det här i livet, titta in imorgon för mer skvaller i stället <3

 

Publicerad 20.09.2017 kl. 12:03

"You've really been eating a lot of mushrooms, haven't you?"

 

vi hänger i vardagsrummet och pratar om tro, godhet och ondska, vetenskap, the concept of vår själ, reinkarnation, universum och hur lite vi vet om universum. jag var ateist fram tills i våras men upptäcker att jag försvarar de kristna i rummet mer än ateisterna, samtidigt som jag kritiserar att de begränsar sin tro i stället för att bara vara öppna för allt som universum har att ge dem.

 

vi mediterar och under tiden tänker jag på att jag måste bli bättre på att kombinera min spiritualitet med mitt vardagliga liv. jag måste bli bättre på att ta hand om min kropp, som jag så lätt glömmer bort när jag tänker på hur jag ska ta hand om mig själv bättre. jag tänker: jag accepterar allt som hänt. och när jag öppnar mina ögon befinner jag mig inte längre i vardagsrummet utan existerar i total harmoni med universum.

 

fy fucking fan livet är fint alltså.

 

(jaja ~*deep*~ vem bryr sig!! ska starta en blogg om astrologi i stället. obs vet ingenting om astrologi. men det blir kul. läs den. god natt.)

Publicerad 19.09.2017 kl. 22:56

En look through Photobooth

 

Är ni redo för lite history!! Ja!! Så klart!!

 

 

Första bilden jag tagit med min Macbook. Kolla vilken liten och söt nittonåring va.

 

 

Det blev december och jag drog hem till Jstad. Klädde mig svart & svårt för vad annars.

 

 

Hängde med min lillasyster :-))

 

 

Var genuint sötast i Skåne? #lol #nohybris

 

 

Hängde i skrivarhuset nu som då. Skrev saker nu som då.

 

 

Hej jag heter Déa och jag saknar mitt långa hår!! Fuck!!

 

 

Ajja sen blev det sommar och jag färgade håret mörkt och bodde i kollektiv i Lund.

 

 

Hade Ögonbryn™ och hängde i Botaniska varenda ledig minut.

 

 

Förfestade för mig själv för sånt är kul ibland. Sen blev jag mkt full med mina roomies och CW och hamnade i Stadsparken på en fest där alla såg ut som emos från 2007.

 

 

Alla växter i huset dog långsamt över sommaren trots att Gustav försökte rädda dem med vatten och kärlek.

 

 

En gång åt jag frukt av nåt slag vilket så klart behövde dokumenteras.

 

 

Och sen tog jag inga fler selfies via Photobooth förrän idag! Fortfarande lika söt men lite äldre och lite klokare!! Ja jävlar det var två långa år.

Publicerad 19.09.2017 kl. 10:46

Höstfeelings ja tack

 

jag och josie har gjort en vana av att hänga i hennes rum tills sent om nätterna. jag ligger i hennes säng och skriver medan hon sitter vid sitt skrivbord och pluggar. hon frågar mig vad jag vill lyssna på och jag ger henne vaga svar som "some kind of indie folk that reminds you of autumn" och hon sätter på spellistor som är så bra att jag frågar henne om vilka alla låtar är. vi dricker äckligt vin och pratar om livet innan vi skiljs åt vid midnatt och kramar varandra hårt.

 

jag har saknat att ha sällskap medan jag skriver mer än jag har förstått. att ha nån som frågar hur jag mår och vill hänga med mig även när vi är försjunkna i våra egna grejer. som säger "i feel like we're gonna end up doing this often". som håller armkrok med mig medan vi går promenader och berättar för mig om saker som hon är rädd för. jag släpper inte in många människor i mitt liv på det sättet, men jag vet redan att jag kommer sakna henne när hon försvinner.

 

det enda jag egentligen vill säga är tack universum. du fortsätter vara finare mot mig än jag själv ens fattar. jag måste bara lära mig att lita på det, att allt kommer bli okej, även om det aldrig kommer bli som jag trodde.

Publicerad 18.09.2017 kl. 22:59

I ❤︎ Arbetsförmedlingen

 

 

Hej från en tjej som ska hålla presentation om Arbetsförmedlingens ICT-lösningar om en timme och absolut inte är förberedd så gör vad alla i den situationen hade gjort dvs tar selfies i stället!! Carpe diem!!

 

(För att jag vet att ni alla spänt väntat på updates om hur det gick så tog jag mig igenom presentationen och fick massa beröm, men förmodligen för att folk tyckte synd om mig för att jag glömde ca hälften jag skulle säga. Gustav: "Är du nervös?" Jag: "Äh jag har tappat all livslust så jag bryr mig inte hur nånting går längre :-))". Åt lunch i solen med mina favvokursare och dissade alla opponeringar vi fick med starka argument som "De är bara 98:or, de borde hålla sig till att leka i sandlådan". Blev varm i hjärtat när jag kom hem till paket med böcker, strumpbyxor och godis. Och nu ska jag hänga med Josie och redigera minst ett kapitel innan jag drar iväg på spelkväll med Isobel. Livet på en skala 1-10 just nu? En stark 7:a. Puss och kram hörni.)

Publicerad 18.09.2017 kl. 09:53

Om kärlek

 

 

jag gråter så högt att jag skäms för att jag vet att alla i huset kan höra mig. josie kommer in utan att knacka på min dörr och håller om mig tills jag slutar. "you've been in here for far too long, i'm taking you for a walk", säger hon. vi har båda trasiga hjärtan som vi försöker ta hand om utan att lyckas särskilt väl. vi pratar om vad man egentligen gör när förhållanden tar slut medan vi promenerar runt hela dalby och hon säger att vi gör det här till en bra höst, hon säger att jag inte får höra av mig till honom igen, hon säger att jag är välkommen till hennes rum när jag vill. vi sitter i gräset med utsikt över ängar och vindmyllor och solnedgången och pratar om att älska och sakna och det känns som en dålig indiefilm på ett sätt som jag aldrig trodde mitt liv skulle göra igen.

 

jag sitter på josies säng och skriver och det känns som när jag hängde med mina vänner i gymnasiet. jag är så trött på att vara ledsen. jag måste lära mig se all den kärlek som jag har runtomkring mig i stället för att fokusera på den kärlek som jag inte kan få. jag har vänner som lyssnar när jag behöver det, jag har vänner som bjuder in mig till fester, jag har vänner som frågar om jag vill följa med utomlands, jag har vänner som lagar mat åt mig när jag är ledsen. jag har ett fullbokat schema med roliga evenemang och en redaktör som frågar mig om hur det går med redigerandet av min roman.

 

jag tror att man kanske måste gå sönder helt och hållet ibland för att kunna skapa sig själv igen. jag ska göra det nu, jag ska vara så charmig och flörtig och rolig som jag bara kan, jag ska få hela lund att bli förälskade i mig och sen hela världen och jag ska älska lika gränslöst tillbaka utan att nånsin vara rädd för att älska igen.

 

 

Publicerad 16.09.2017 kl. 22:39

Höstplaner 2017

 

 

Redigera roman.

 

Dra med nya vänner på alla evenemang jag vill gå på. Game nights? Konserter? Poetry pubs? Föreläsningar om politik? Jazzklubbar? Konstutställningar? Ja tack.

 

 

Engagera mig i 10.000 saker som jag lika snart kommer inse att jag inte hinner med, har redan signat upp för att skriva i studenttidning, fixa rekvisita till teater och arrangera poesievenemang. Äh! Det blir kul.

 

Hänga i Köpenhamn. Måste ju carpa att det bara ligger en halvtimme bort medan jag fortfarande bor här.

 

 

Dejta! Ska dricka kaffe, gå på promenader i parker och hångla vid tågstationer. Förhoppningsvis hitta nån vars säng jag kan hänga i när det blir för kallt för att man ska orka gå utomhus.

 

Jobba som bartender på nation. Gjorde det förra helgen och älskade det, drev med alla gäster och dansade och skrek med i musiken från bakom bardisken, så kommer lätt servera shots och drinkar till alla Lunds studenter under fler nätter.

 

​​

 

Försöka hinna gå till skolan nån gång däremellan.

 

Ta tag i min psykiska hälsa. Har gett mig själv tre månader för att fucka upp och göra dumma saker, sen jävlar får jag lov att må bra, finns liksom inget annat alternativ.

 

 

Publicerad 12.09.2017 kl. 01:07

Dalby, the place to be

 

 

Jag är tillbaka i skåne! Var så rädd för att den här platsen skulle förstöras för mig men så fort jag steg av tåget i Malmö insåg jag att det var i onödan, det känns fortfarande 100% som hemma för mig. Har inlett en kärlekshistoria med byn där jag kommer bo under närmsta året, bland skånska slätter, övergivna fabriker och magiska natthimlar. Bor i ett alldeles fantastiskt tornrum i ett 500 kvm stort kollektiv, finns till och med ett piano i huset så jag kan börja spela lite grann igen. Nu sitter jag på bussen in till malmö för att säga hejdå åt CW som flyttar upp till Stockholm och hänga lite grann med Alva innan universitetets novischvecka börjar imorgon. Det har känts så avlägset att jag inte ens förstått att jag faktiskt ska börja på universitet förrän igår, wow, men det blir kul, det känns som att det är dags nu.

 

 

Publicerad 20.08.2017 kl. 12:21

14.

 

jag tänker på vad jag vill ha av ett förhållande. jag tänker på misstag som jag inte kommer göra igen. jag tänker på hur jag säkert kommer göra dem ändå. jag åker buss genom danmark och tänker på förra gången jag var här, jag tänker på hur jag och anton samlade snäckor på stranden och han gav dem åt mig i en gammal konfektask som han hittade på en loppmarknad. jag tänker på hur jag kommer visa dem för mina barn och berätta om en människa jag älskade en gång och berätta om hur man överlever även om man förlorar nån som man trodde att man skulle ha för evigt.

 

jag tänker på hur mycket jag lärt mig om mig själv, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att ta hand om mig själv, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att ta hand om andra, jag tänker på hur mycket jag lärt mig om att älska och bli älskad och jag tänker på hur fint det är att jag kommer vara bättre på allt det där nästa gång jag kommer bli kär. jag tror det kommer ta tid, jag tror inte universum låter en hitta soulmates så ofta, men jag vet att jag kommer vara redo för det då.

Publicerad 19.08.2017 kl. 18:11

13.

 

hej från en buss på väg från berlin till köpenhamn där jag ska hänga i ... åtta timmar till .... . :-)) så där lagom fucked up efter att ha druckit whisky sours och dansat på sisyphos hela gårdagsnatten. äh det var kul! hade oklaraste ögonblicket ever när två av de andra tjejerna från hostelet literally satt och hade världens längsta konversation om vilken fantastisk människa jag är, liksom sure jag vet att jag är fucking charmig när jag anstränger mig men ¯\_(ツ)_/¯. sen bjöd en av dem med mig till island i november så i just might take her up on that offer. fick lite panik runt sju när min mobil var död och jag inte hade ca$h för att kunna ta mig tillbaka till hostelet men en främmande tjej beställde en uber åt mig och lovade mig att jag inte behövde tacka henne för att hon bara önskat att nån gjort samma sak för henne i samma situation. tjejer <333. sen stannade jag för att köpa en flaska vin på vägen till hauptbahnhof, classy som man är, och nu jävlar ska jag carpa resten av den här bussresan. har väldigt mixed feelings om att åka back to skåne efter ca hela sommaren utomlands, men!! tror den här hösten kommer bli bra. hoppas det? som alva sa: "annars ser vi till att den blir bra."

Publicerad 19.08.2017 kl. 13:21

12.

 

 

hej babes! jag har haft en fin dag i friedrichshain där jag köpt världens mest rosa adidasskor, ett par sammetsklänningar och a shitload of smycken så det klirrar runt mig vart jag än går. nu sitter jag i hostelets bar, känner mig cute och redo för att carpa natten. // blir lika mkt in love w/ myself varenda gång jag är singel för att jag liksom måste bli appreciated för att inte vissna bort och dö. oh well ha det fint! hoppas ni befinner er nån annanstans än i berlin så ni slipper gå på technoklubb för åttonde gång i rad! ..... . :-))

Publicerad 17.08.2017 kl. 20:23

11.

 

jag känner mig rastlös, jag sa hejdå till 611 och jonathan och nånting i mig gick sönder, jag har sagt hejdå till så många människor senaste tiden, som en crash course i hur temporary allt är, jag tror inte det är meningen att jag ska vara i berlin längre men jag vet inte var jag ska vara, jag vill helst bara inte vara i mitt eget huvud. jag har hört samma konversationer om att komma in till klubbar och få tag på droger om och om igen, jag har druckit så mycket alkohol och rökt så många cigaretter att jag aldrig vill röra varkendera igen, jag känner mig som om nån gröpt ur alla mina inälvor och ersatt dem med grus.

Publicerad 17.08.2017 kl. 10:23

10.

 

jag dricker kaffe och röker cigg i solskenet med 611 från hong kong i timmar, vi pratar om loss, grief, spiritual connections, att fly genom att resa, att hitta rätt i livet och universum, alla de bästa konversationerna jag har slutar alltid med att vi pratar om universum. hon säger att hon vet jag är nära platsen i mitt liv där jag behöver vara, att hon kan se mig tillräckligt klart för det, att det kommer, snart. jag fyller ett par sidor i hennes dagbok med sneda ord på svenska medan hennes vän jonathan slår sig ner tillsammans med oss. några av de andra från hostelet försöker övertala mig om att följa med dem på taco tuesday men jag svarar att vi får se. jag, 611 och jonathan söker oss till en tysk restaurang där vi äter spätzle och dricker apfelschorle. det påminner mig om mina somrar i tyskland när jag var barn. vi skålar för vilken peaceful dag det är och pratar om ateism och spiritualitet, sammanträffanden och att kommunicera med folk utan att använda ord. i görlitzer park lägger vi oss ner på en av gräsmattorna, röker, klappar främmande hundar och tittar på några som kastar en frisbee fram och tillbaka mellan sig. väl tillbaka vid hostelet ligger vi i sofforna och lyssnar på musik, spelar musik och umgås tyst med varandra innan vi söker oss till en vegansk vietnamesisk restaurang för att äta tom yum och pho soup. vi pratar om vilka vi var för två år sen, att ta hand om andra genom att ta hand om sig själv, att förstöra saker genom förväntningar, att släppa in andra människor i sitt liv och så småningom psykedelia och reinkarnation. jag har haft en stark känsla i min bröstkorg hela dagen av att jag träffat både 611 och jonathan i ett tidigare liv, men säger ingenting, tills jonathan säger att han är rätt säker på att vi träffats tidigare och 611 säger att hon vet att vi har. vi somnar framför inception tillsammans och jag skriver till alva att jag svär jag haft en av finaste dagarna i mitt liv.

Publicerad 16.08.2017 kl. 10:25

 

 

21 år i Lund.

 

Just your average framtida nobelpristagare i litteratur.

 

dea.solin@hotmail.com