Sommaren 2017 - bucket list

 

 

Resa! Mina och Antons planer är ännu lite oklara, men vi funderar på Amsterdam, Barcelona, Färöarna, London och Finland. #globetrotters #internationalcouple #blessed #follow4follow

 

Hänga vid havet. Bada. Äta pizza på stranden. Carpa.

 

 

Ligga på stranden och skriva bok. Hänga i parker och skriva bok. Sitta på caféer och skriva bok.

 

Hänga ute i ~*naturen*~ vid Antons familjs ena landställe i Danmark! Skriva mer bok vid Antons familjs ena landställe i Danmark.

 

 

Hänga i parker! Tänker: dricka öl, äta falafel, ha picknick, sola, prata om viktiga saker i timmar, äta glass, få gräs mellan tårna, leva life.

 

Dra ut på oklara äventyr om varma sommarnätter, så klart.

 

 

Lära känna nya människor. Alltid bra punkt på alla listor.

 

Uppleva lite ~*kultur*~ t.ex. gå på museer, spelningar och läsa böcker, naturligtvis klädd i svart som den mycket svåra poet jag är.

 

 

Äta god mat, både hemlagat, restaurangmat, vegoburgare och mat från olika torgstånd. Finns det ens nåt bättre än god mat, egentligen? (Förutom kärlighet, då.)

 

Fira Antons födelsedag! Den elfte juni, då jävlar.

 

Publicerad igår kl. 12:02

Tequila shots och nattbad

 


Igår var det sol! Och tjugo grader varmt! Jag hängde på Malmö högskola med CW för att skriva under förmiddagen, men sen begav jag mig hem till balkongen för att carpa vädret med öl och hemlagade vegoburgare. Snabb version av recept: marinera & stek tofu i t.ex. soja & honung, stek champinjoner & rödlök, ös på med alla grönsaker & såser du hittar i ditt kylskåp. Done.

 

 

Sen blev jag rastlös och bestämde mig för att dra ut på äventyr med Debbie. Första sommarnatten i Malmö för i år och fyfan vad jag ser framemot fler <3. Obs att vi svepte två öl innan detta så alla bilder från och med nu är lite suddiga och lite sneda, men sånt är livet.

 

 

Vi drev runt tills vi hamnade i Folkets Park, där vi kom på en sån där typiskt dålig / bra idé ...

 

 

... dvs bada i fontänen. Luktade sunk från topp till tå efteråt, men det var det värt.

 

 

Sen drog vi vidare till ~*the place to be*~, Golden Shiva, för att shotta tequila. Känns som att det är så alla mina och Debbies kvällar slutar, men klagar inte på det ¯\_(ツ)_/¯.

 

 

Hann med en snabb sväng hem för att hångla lite grann med Anton och en snabb sväng hem förbi Debbies för att hämta upp ett par av hennes roomies för att dra till ...

 

 

... Västra Hamnen för att bada i havet. Ca finaste promenaden ever, men hade behövt en bättre kamera för att lyckas föreviga det [gråtemoji].

 

 

Och nu ska jag dra till Lund på kompisdejt! Ska äta ramen och hänga i solen, tror det blir mycket roligt. Puss och kram på er, hör ni.

Publicerad 19.05.2017 kl. 11:51

En tripp till Botaniska trädgården

 

 

Idag har jag och Anton diskuterat 1) konspirationsteorier 2) feminism och 3) vad jag skulle säga i mitt tacktal om jag vann Nobelpriset i litteratur för att bli utslängd från galan dvs ihågkommen 4ever.

 

(Kommer inte spoila, ni får snällt bänka er framför Nobelprisgalan 2084 för att få reda på det, men jag lovar det kommer vara spektakulärt.)

 

 

Jokes aside (... eller?), i fredags tog jag tåget till Lund för lite miljöombyte + för att hänga med Marika. Promenerade längs gator som den här för att ta mig till ...

 

 

... Botaniska trädgården! Bodde tvärsöver gatan förra sommaren och hängde här ca 5 dagar i veckan. Låg ofta under just det här trädet med min laptop och skrev ~*svår poesi*~, när jag inte hängde i vårt kollektiv.

 

 

Hann med en sväng via växthusen också. Har saknat denna plats.

 

 

Stannade vid dammen för att hänga lite grann med mina släktingar ...

 

 

... dvs fiskarna. Sen vinkade jag hejdå och gick tillbaka in mot stan.

 

 

Har i allmänhet varit fruktansvärt dålig på att dokumentera mina dagar under senaste tiden, kanske för att jag mest skrivit, lagat mat och hängt med Anton, men ¯\_(ツ)_/¯.

 

 

Ska make it up 2 u när jag lever ett coolare liv i framtiden. Eller i det inlägg om min och Antons 10/10 nyårsresa till Oslo som jag planerar att skriva nån gång.

 

Och det var ca det jag hade på hjärtat idag, hejdå, ni är fina.

Publicerad 17.05.2017 kl. 23:11

Som en tonårsfilm på Netflix med 2 av 5 stjärnor i betyg

 

 

Sen senast har jag: varit en sväng till Helsingfors för att ta emot första pris i Arvid Mörne-tävlingen 2017. Skrev en novell om livet som rastlös och förvirrad twentysomething i Malmö. Basically dagbok, alltså, fast fördelen med att kalla det fiktion är ju att man kommer undan med att ljuga om de dåliga bitarna :-))

 

 

Fotobevis på två personer som druckit för mycket champagne. Hade inte ett tomt glas på hela eftermiddagen, shoutout till alla som bjöd, ni är bäst, och shoutout till Anton, som var min beta reader, du är 5 av 5 stjärnor i betyg.

Publicerad 10.05.2017 kl. 12:22

Folköl, intervjuer och dansk hiphop

 

 

Hej älsklingar! Sen senast har det blivit vår i Malmö och så här glad är jag för det. #svartochsvår #4ever

 

 

Har carpat soljäveln genom att dricka folköl på balkongen med min allra bästa.

 

 

Annat jag ägnat senaste dagarna åt är att ha en hel drös med hemliga intervjuer för ca alla tidningar och radiokanaler jag inte ens visste fanns ...

 

 

... och ha middag med Frida och CW, här caught in the middle of the act of tindering. Drack vin, åt kex med brie och diskuterade min framtida karriär som dansk hiphop-artist. 

 

 

Jag och Anton har börjat skriva på en ungdomsroman tillsammans också! Stay tuned för mer info om nästa New York Times best seller.

 

 

Sist och slutligen, letar ni efter allmänt tips på bra lördagssysselsättning så kommer det här: klättra på stenar.

 

 

Hejdå från er favoritbloggare.

Publicerad 06.05.2017 kl. 20:21

Sexuell amning och andra bekännelser

 

Yo, idag har jag tänkt ställa lite frågor till min bästa vän/pojkvän/fästman/äkta-make-sen-åtta-år-tillbaka. Ni kanske har sett honom på bloggen förut? I bakgrunden på nån bild nån gång? Anyway, här är en lista snodd från nån person i bloggvärlden, och en hel massa snapchatbilder, så klart.

 

​​

 

Hur skulle du beskriva mig med några ord?

Du behöver vattnas, du trivs i vårt badkar, conclusion: du är en fisk.

Vad är jag bra på?

På att skriva. På att sova? Nä, du är inte så bra på att sova. På att äta? Nä, det är du inte heller så bra på. Men du är bra på att sitta ute i solen med mig och dricka kaffe och röka cigg. Det är du bra på.

Vad är jag mindre bra på?

På att vara människa, men det är jag också, så vi passar bra ihop.

Vad pratar jag helst om?

Du flummar mest.

Hur är det att leva ihop med mig?

Som att leva med en fisk. Väldigt blött på golvet ibland. Du välter rätt många saker för att du inte riktigt vet hur man går. Du är kall om händerna ... och kall generellt.

Haha typ kallhjärtad då?

Nej, som i att du fryser och behöver värme och kramar.

Är jag svartsjuk av mig?

Inte alls.

 

 

Hur gör man mig glad?

Vad gör dig glad, Déa? What the fuck makes you happy? När vi lagar mat. Och när vi kollar på Paradise Hotel. Och kramas. [pussar mig] När vi handlat en massa mat från Ica och kommer hem och fyller kylskåpet. När vi är hemma hos Bunica, då brukar du vara glad. Och när du ser din familj. Eller Matti-chan. Du tycker om att spela biljard också. Och att spela musik. Du tycker om andra människor. Det är ju en djup fråga egentligen, du kan svara jätteflummigt eller jättedjupt på den, det kan liksom vara så här [gör gester med händerna] eller så här [gör fler gester].

Hur gör man mig ledsen då?

När man kittlar dig lite för mycket. Eller slickar dig för mycket i ansiktet. [slickar mig i ansiktet]

Ja.

Eller när vi bråkar.

Vad bråkar jag om?

Sexuell amning. [suger på mitt ena bröst]

Ja alltså jag tycker inte riktigt om det här.

Härifrån kommer det komma mjölk sen.

Vad gör jag som du stör dig på?

Andas. Okej det var ett dåligt skämt. Äh inte så mycket. Jag stör mig inte så mycket på nåt. Förutom när människor är elaka med flit, sånt pallar jag inte.

 

 

Har jag förändrats mycket sen vi träffades?

Ja, det har du.

På vilket sätt?

Du känns bara annorlunda. Alltså på ett bra sätt. Du är fortfarande lika barnslig, men du är koselig. [kramar mig] Ställ inte så svåra frågor till mig. Du är fin, jag tycker om dig. Det känns som att du förändrats, men egentligen är väl allt bara fasader som folk håller uppe och man försöker se igenom men i slutändan spelar det ju ingen roll för alla kommer dö och universum kommer gå under ändå. Peace out motherfuckers. [går iväg]

Men haha svara på resten av frågorna.

Jaja okej då. [återvänder]

Hur upplever du mig i grupp? Vem är jag då?

En fisk på land. Du lägger dig ner på golvet, sprattlar runt lite och sen drar vi hem.

Var det det?

Ja, det var det. Jag tycker det summerar dig väldigt bra.

 

 

Är jag en ytlig person?

Vad är det för fråga? Ja, jag kan njuta av dig? Vad fan är det för fråga? What the fuck?

Ytlig?

Aha, jag trodde det var danska. Jag trodde du sa njudelig. Nej, ta bort det där. Du kan inte använda det där.

Vad är det bästa med mig?

Jag tycker om hur du tänker.

Berätta nåt om mig som de flesta inte vet?

Att du lyssnar på Post Malone.

Fast det har jag redan skrivit på min blogg.

Fast du har ju inga läsare, så det spelar ju ingen roll.

Okej då, några sista ord? För intervjun, alltså, inte i livet.

Skicka kärleksbrev till Déa.

Förtjänar jag det?

Ja, du förtjänar massor av kärleksbrev.

 

Publicerad 02.05.2017 kl. 23:21

Ett inlägg om mat och mode

 

 

Jag har varit dålig på att dokumentera senaste tiden i mitt liv. Jag försöker inte tala om för er hur ni ska rösta i Blog Awards 2017, men ni kan ju ägna en tanke åt vem som förtjänar att vinna årets sämsta bloggare. 

 

 

Senaste veckan har jag åtminstone ägnat åt att: ha middagar med vänner, prata om universum och berätta skräckhistorier, skriva några sidor på ~*den nya romanen*~, ha träff med min bokklubb, stämma dejt med Sveriges Radio för en hemlig intervju nästa vecka och gå långpromenader i t.ex. Slottsparken as featured in this inlägg.

 

 

Matinspiration från senaste veckan: 1) supersvenska tortillas 2) pasta med spenat, kokosmjölk, krossade tomater och massa kryddor 3) veganska buffalo wings 4) báhn mì med tofu 5) risgryta med marinerad tofu, morötter, champinjoner, lök och grädde + massa kryddor så klart 6) baguette med vegansk skagenröra och 7) the fanciest dish of them all: yoghurt med müsli.

 

 

Fashion inspiration från senaste veckan: Jag använde inte byxor på ca fem år, men sen upptäckte jag detta fenomen med byxor som inte är jeans dvs byxor som faktiskt är bekväma. Vill helst alltid gå runt i dessa grå ones. Känner mig som en mamma som hänger på sitt landställe ute vid havet och äter sill och jordgubbar i dem. Eller bara som en malmöhipster som sitter på sin balkong och röker samtidigt som jag skriver svår poesi. Antingen eller. #stylegoals

 

 

Och det var det inlägget om mat och mode. Känns som att jag borde avsluta med en annonslänk nu? Typ "i samarbete med Slottsparken". Och en rabatt till er läsare? Typ "ni får 20% rabatt på nästa besök i Slottsparken om ni nämner mitt namn i portarna". Sån kul dag där hör ni! Rekommenderar starkt! Fina människor! Fin natur! Älska er själva och gå dit!

 

Publicerad 28.04.2017 kl. 11:09

Öde hus, körsbärsblom och museum

 

Gissa vilka som är hemma igen! [Sveriges nationalsång plays]

 

Men en throwback till de sista dagarna på Färöarna. Vi begav oss ut på äventyr för att ändra en flygbiljett som varken gick att ändra via internet eller telefon. I fem timmar körde vi runt, åt godis, hade sex i bilen och utforskade öde hus medan vi väntade på att nästa flyg skulle anlända till Färöarnas flygplats så att deras personal skulle dyka upp.

 

 

Många timmar och tusen danska kronor senare lyckades vi äntligen ändra flygbiljetten så vi kunde ta samma flyg tillbaka hem. Vi ägnade kvällen åt att klappa Antons hund, dricka Lynchburg Lemonade och spela biljard.

 

 

Och så kan vi hoppa framåt i tiden ett par dagar för att jag inte tog fler bilder och finns det inte på Instagram så hände det ju som vi alla vet aldrig. I Malmö har körsbärsblom hunnit slå ut medan vi varit på Färöarna. Vi gick en promenad genom Kungsparken ...

 

 

... för att ta oss till Malmö museer, där vi tittade på svår konst och hånglade i alla folktomma rum.

 

 

Hängde också lite grann med fiskarna i Akvariet ...

 

 

... och på Sjöfartsmuseets ubåt.

 

 

Sen slängde vi ihop late-night pancakes och åt dem med cream cheese och tomater (jag) och sirap, saltlakritsglass och kiwi (Anton) framför Paradise Hotel.

 

Och det var det inlägget! Hörs babes.

Publicerad 18.04.2017 kl. 19:04

Romanmaterial

 

 

Upp med en hand i luften alla som fattat hur vackert Färöarna är nu och inte behöver fler bilder egentligen. Idag körde vi hur som helst till Saksun, en by med trettio invånare och uppskattningsvis tolvhundra får. Lyssnade på The Neighbourhood, öppnade alla bilens fönster och delade på en cigg med den här utsikten.

 

 

Anton: "Är det här bloggmaterial?"

Jag: "Det här är romanmaterial."

 

 

I Saksun var vägen för brant och krokig för att det skulle gå att köra bil, så i stället fick vi promenera sista biten.

 

 

Solen sken till och med lite grann. Har hört att det händer ca en gång vart fjärde år här (och snart regnade det så klart igen).

 

 

Vi gick ner till stranden, hånglade lite grann och pratade om hur det vore perfekta platsen att ha fester på om det bara vore varmare och inte regnade konstant. 

 

 

Föreställ er: en öppen eld, bra musik, massor av öl och filtar att svepa in sig i. 

 

 

Vill filma in en film här på Färöarna nån gång.

 

Publicerad 13.04.2017 kl. 20:47

Fler tråkiga bilder på fina utsikter från Färöarna

 

 

Häromdan var det dags för Antons systers konfirmation. Vi klädde upp oss, åkte till kyrkan och låtsades att det var för vårt bröllop som vi var där.

 

 

Snyggast på Färöarna.

 

 

Efter att ha fått det överstökat drog vi ner till hamnen där vi hade tänkt äta sushi och röka, men Anton hade glömt sin tändare hemma, så det blev ingenting av det. Fint ändå. #detärtankensomräknas

 

I stället åt vi tillsammans med några av hans vänner och sen åkte vi till en lekpark för att klättra lite grann i klätterställningar och åka rutschbana. Hade varit äkta bloggmaterial, men antingen 1) tog jag inga bilder eller 2) sparar jag dem till när jag sätter upp en utställning på Fotografiska nån gång.

 

 

Dagen efteråt snöade det och vi åkte mer bil till The 1975 och tittade på saker. 

 

 

Färöarna känns både alldeles för välbekant och som en annan planet. Tórshavn är lika litet, tråkigt och avlägset från allt som staden där jag växte upp, men utsikterna tar konstant andan ur en.

 

 

Mitt ute i ingenstans fanns en övergiven bro som vi bestämde oss för att klättra på.

 

 

Stod här och tänkte på livet.

 

 

Sist och slutligen, innan jag lägger ner bloggen*, på tal om utsikter som tar andan ur en! Aldrig sett ett liknande ställe som det här.

 

*Skoja. Eller?

 

Publicerad 11.04.2017 kl. 17:41

Får, vindmyllor och en exclusive mixtape cover reveal

 

 

Hej igen från världens regnigaste land! (Obs ej nödvändigtvis vetenskaplig fakta, men hittills har det regnat tre dagar av tre, så jag går efter det.) Idag har Antons syster konfirmation, men #priorities, så först ska jag blogga.

 

 

Äkta vetenskaplig fakta är att det finns fler får på Färöarna än människor. Här kan ni se ett av de omtalade fåren in action efter att Anton ropade lite grann åt det.

 

 

Åt andra hållet såg utsikten ut så här.

 

 

Sen drog vi upp på ett berg för att titta på saker.

 

 

Närmare bestämt vindmyllor. Vi sprang runt bland dem och smutsade ner våra skor i leran medan det blåste så man knappt hölls på fötter. Önskar jag hade filmat så ni hade fått höra ljudet av dem. Hett tips om ni nånsin råkar ha vägarna förbi Färöarna.

 

 

Sen hoppade vi in i bilen igen för att hälsa på några av Antons släktingar som betade bland bergen. De var inte särskilt intresserade av oss så vi körde snart vidare.

 

 

Till världens mest döda köpcentrum. (Obs ej heller vetenskaplig fakta, men förmodligen sant.)

 

 

Trötta och utmattade efter en lång och ansträngande dag av shopping.

 


Fotade albumet till min nästa mixtape när några kids som drev runt i köpcentret hittade oss och ville hänga.

 

 

Sen hämtade vi en av Antons vänner från jobbet, åt Burger King och hängde på diverse parkeringsplatser i Tórshavn innan vi drog hem till Antons igen. Han showade off med sina skills från åren när han var bartender och blandade drinkar åt oss. Kanske är det för att jag är kär i honom, men jag har aldrig druckit godare gin och tonics än hans. (Obs nej, det är inte bara för att jag är kär i honom, ni skulle säga detsamma om ni smakade dem.)

 

 

Puss och kram, vi hörs.

Publicerad 09.04.2017 kl. 10:24

Första dagen på Färöarna

 

 

Hej från Färöarna hör ni! Det är kallt, blåsigt och regnigt här, men så fint att jag får ont i hjärtat. Tycker ni alla ska bli kära i nån härifrån för att få se det här stället.

 

 

Jag menar, att äta frukost med denna utsikt.

 

 

Sen drog jag och Anton ut på äventyr med The 1975 i bilens högtalare. Han var inte särskilt sugen på att posera för kameran.

 

 

Det regnade och regnade och regnade.

 

 

Men alltså!

 

 

Vi handlade mat på ~*the place to be*~ dvs Färöarnas enda köpcentrum.

 

 

Att det bor folk här på riktigt!

 

 

Vi stannade på en av finaste platserna jag sett i mitt liv och hånglade lite grann.

 

 

Jag ska inte ljuga, jag grät lite grann till den här utsikten för att det var så fucking vackert.

 

 

See ya guys. Nu ska vi carpa den här kvällen. Eventuellt slåss med några får. You never know.

Publicerad 07.04.2017 kl. 17:49

Champagne och prinsessbakelser

 

 

Det har blivit vår i Malmö! Över femton grader och sol i flera dagar nu! Och träd som börjar bli gröna!

 

 

Vår betyder balkonghäng.

 

 

Och balkongselfies.

 

 

Som ni kanske märker så har vi flyttat in i vår nya lägenhet. Här tittar vi på Paradise Hotel och dricker champagne om kvällarna.

 

 

Och tittar på kristallkronan så klart.

 

 

Obs klyschvarning, men det är helt okej att somna och vakna i sin favvomänniskas armar i den här sängen.

 

 

Och här lagar vi mat.

 

 

Sist och slutligen köpte vi prinsessbakelser för att fira nåt stort som jag fick reda på igår. Det är hemligt ett tag till, men jag lovar ni ska få ett blogginlägg om det så fort jag får berätta.

Publicerad 04.04.2017 kl. 15:12

Svår konst

 

Har ägnat morgonen åt ett fotoprojekt tillsammans med Anton och tänkte ni skulle få se en del av resultatet, för vad annars ska man ha en blogg till.

 

 

Hyr oss för er nästa utställning vetja.

Publicerad 31.03.2017 kl. 12:57

Början på min konstnärskarriär

 

Hey yo! Kommer inte kunna låtsas jag är okej idag, så kommer inte göra det heller. Har ätit lugnande tabletter och inte varit nykter på ett dygn efter att jag fick reda på vidrigaste saken som hänt i hela mitt liv igår, men det ordnar sig. Tröstar mig med att det inte bara finns riktigt, riktigt hemska människor i världen, utan även riktigt riktigt fina människor.

 

 

Till exempel denna. Fyfan vad jag är glad över att han är min bästa vän. Hade aldrig orkat med det senaste dygnet utan honom och Ahmed i mitt liv.

 

 

Efter att ha svängt förbi Systemet för att köpa vodka hamnade vi på vårt favvoställe Moderna för att titta på ~*konst*~.

 

 

Men gjorde mest vad vi oftast gör dvs hånglade. 

 

 

Sen fick vi inspiration och gick till Martins Color precis bredvid för att fråga vad man behöver om man vill börja måla. Fick med oss detta hem. 

 

 

Målade hela eftermiddagen tills Ahmed kom förbi för att kramas, dricka vodka och lyssna på musik.

 

 

Och imorgon har de lovat femton grader och sol! Fingers crossed att man kan sitta barbent på balkongen som man kunde förra helgen.

Publicerad 30.03.2017 kl. 23:11

 

21 år i Malmö

 

Skriver svår poesi i stället för att hitta ett riktigt jobb och är den där jäveln som alltid ska prata om feminism, tar professionella fotografier via Snapchat och tittar på lite för mycket Paradise Hotel, lagar vegetarisk mat och reser runt världen tillsammans med min partner in crime.

 

dea.solin@hotmail.com